Webwinkel Keurmerk

Zilveren hanger met turkoois en koraal, gebedsdoosje

Prijs/st.: € 47,95 47.95
incl. 21% BTW, excl. verzendkosten
quantity stuk(s)
Zet op wensenlijst

Beschrijving

Tibetanen dragen de boeddhistische gebedsdoosjes (ook wel genoemd gau of ghau) vaak als hanger aan een ketting. Het zijn amuletten (beschermers) en worden verondersteld geluk en bescherming te brengen aan de drager.

Dit traditionele gebedsdooshangertje is prachtig ingelegd met Turkoois en Koraal en is versierd met Buddha eyes. Het is afkomstig uit Tibet en is circa 2,5 bij 4 cm. groot. Het is gemaakt van zilver en kan worden geopend zodat er een klein aandenken, fotootje of gebed in kan worden bewaard.

De beschermende steen Turkoois geeft positieve energie, levensvreugde, vertrouwen, inzicht en hoop. Deze prachtige blauwgroene edelsteen wordt al sinds mensenheugenis als talisman gebruikt.
Turkoois bevordert spirituele afstemming op en communicatie met de fysieke en spirituele werelden. Het is een zuiverende steen die negatieve energie verdrijft. Het schept evenwicht in alle chakra’s, brengt ze op één lijn met de verfijnde lichamen en stemt af op het fysieke niveau van het spirituele. In het traditionele denken verenigt Turkoois de aarde en de lucht en brengt mannelijke en vrouwelijke energieën bij elkaar. Deze steen zorgt voor empathie en evenwicht.

Koraal wordt al sinds de prehistorie als edelsteen gebruikt. Het heeft een geschiedenis van religieuze betekenis en werd ingezet als sterke talisman. Koraal is een van de zeven schatten in Boeddhistische geschriften en Tibetaanse Lama’s gebruiken het in rozenkransen.  

De ogen van Boeddha of “wijsheid ogen” stellen de alwetendheid van Boeddha voor, die in staat is het positieve (onbevlekte) beeld van iedere ziel op aarde voor ogen te houden. De krul op de plaats van de neus is het Nepalese teken voor het cijfer 1, wat staat voor de eenheid van alle dingen. Het cirkelvormige teken op het voorhoofd, `de urna`, is volgens de traditie een kenmerk van het goddelijke, dat wijsheid symboliseert.

 

Verwante producten

omhoog
Shop is in view mode
Bekijk de volledige versie van de site
Webwinkel Keurmerk en klantebeoordelingen
Powered by Mijndomein