Webwinkel Keurmerk
Over Ons

 

 

                                                                                                                                                                                                              

Onze missies

(Drie maatschappelijke pijlers)

 

De Boeddharij heeft zich het verbeteren van ons leefklimaat tot doel gesteld. Bijvoorbeeld door mensen zich beter te laten wapenen tegen stress- en/of angstgevoelens. Met als gevolg: meer rust en stabiliteit in ieders hoofd, een sterk vergroot relativerend vermogen, beter presteren onder druk en meer aandacht en waardering voor het hier en nu.

Om dit te bereiken en met de Boeddha in haar naam verweven, wil De Boeddharij westerse mensen onder andere meer bekend laten worden met de (ook voor ons!) nuttige en praktische zaken uit de leer van de Boeddha. Dit alles echter op een nuchtere Hollandse manier, dus zonder persoonsverheerlijking en/of onnodige mystiek.

 

De activiteiten van De Boeddharij steunen dan ook op drie maatschappelijk georiënteerde pijlers, te weten:

 

1. Wellness                       

Een breder perspectief van het totale welzijn van de westerse mens, zowel mentaal als fysiek, waarvan mindfulness een belangrijk onderdeel uitmaakt.

2. Mindfulness

Het bewust leven in het hier en nu, daarbij alle (ook externe) elementen overziend en relativerend. Oftewel: Het stimuleren en vergroten van de mindfulness van het westerse individu.

3. Bijdrage aan de wereldvrede / Hulp aan oorlogskinderen    

Deze derde is misschien nog wel de belangrijkste missie van De Boeddharij. Namelijk het leveren van een concrete bijdrage aan het bewaken en bevorderen van de wereldvrede. Zonder twijfel de allerbeste beste preventie tegen angst en onzekerheid. Daarnaast wil onze organisatie zich hard maken voor de hulp aan oorlogskinderen. Dit met als doel om deze kinderen zich op een gezonde manier te laten ontwikkelen, in een vooral veilige omgeving.

Voor haar vredesmissie reserveert De Boeddharij dan ook jaarlijks een substantieel deel van haar financiële resultaat voor donaties aan de vredesbeweging PAX en aan War Child.

                                                      

 

                                                        

 

omhoog
Shop is in view mode
Bekijk de volledige versie van de site
Webwinkel Keurmerk en klantebeoordelingen
Powered by Mijndomein